VIRGIN COCONUT OIL (VCO) 60 SOFTGEL - CATALYST


Apa itu VCO?
VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara adalah minyak kelapa yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal dalamannya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa di mana haba dan kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamannya berubah membawa kepada kemudaratan apabila manusia memakannya.

Harga Kami : RM39.90
Harga Kami : RM36.00 sahaja
Anda Jimat : RM3.90
Kandungan : 60 gel lembut (softgel)

Kelebihan Lain VCO CATALYST :          
✔ Menghilangkan parut jerawat dan stretchmark bagi wanita yang hamil.
✔ Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
✔ Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
✔ Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
✔ Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
✔ Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
✔ Melindungi tubuh daripada kanser.
✔ Jerawat cepat susut
✔ Menstabilkan semula PMS anda
✔ Sistem penghadaman lebih baik
✔ Membantu daripada segi kesuburan
✔ Kurangkan rasa senggugut
✔ Batuk dan selsema cepat hilang
✔ Mengurangkan tidur berdengkur
✔ Dapat membantu mengurangkan berat badan .
✔ Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar
✔ Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
✔ Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama
✔ Mengatasi masalah kulit berminyak
✔ Mencegah risiko penyakit jantung & kadar kolestrol yang tinggi
✔ Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
✔ Melegakan pernafasan
✔ Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
✔ Mengurangkan keadaan mudah lapar
✔ Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon
✔ Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri
✔ Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
✔ Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino
✔ Melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetes
✔ Mengurangkan stress pada pankreas dan sistem-sistem enzim dalam tubuh
✔ Meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk tulang dan gigi yang kuat.
✔ Melindungi diri dari serangan osteoprosis (proses pereputan tulang)
✔ Mencegah risiko sakit jantung mencegah atherosclerosis (penyempitan saluran darah akibat lemak terkumpul) dan strok
✔ Membantu menurunkan tekanan darah tinggi

 Cara Pengambilan VCO CATALYST :
1- 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum ( UTK ORG YG TIDAK GASTRIK ) /selepas makan 9 UTK ORG YG GASTRIK ) .
2- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus.
3- Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

 Soalan Lazim Tentang VCO CATALYST :
1. Lelaki boleh makan jugak ke?
Yup! Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalakkan untuk makan VCO ni sebagai suppliment.

2. Harga berapa dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol VCO ni? 
Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak. Dalam satu botol ada 60 kapsul soft gel dan boleh tahan selama sebulan.

3. VCO nih sesuai dengan semua peringkat umur ke?
Semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua.

4. Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni ?
Terdapat 2 cara ;
a) Makan dan Sapu di muka - 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan. Seeloknya diambil bersama air suam/ air kosong. - Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus. Seeloknya diambil bersama air suam/ air kosong.
b) Lagi satu, boleh disapu kat muka. Lubangkan sikit guna jarum dekat softgel tu kemudian apply kat muka. Disapukan sebelum tidur malam. Kalau nak biarkan smpi pagi terpulang la. Tapi 15 minit pun dah ok.bagi dis serap kat kulit muka. Tapi untuk kulit sihat dan cantik,better mkn n sapu laa :) Yang penting, pengambilan VCO untuk makan 2 biji kapsul setiap hari jangan pernah skip. Amalkan.

5. Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel nih dekat muka?
Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita tu

6. Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?
 Anda jangan bimbang, if anda dah sedia kurus, ia takkan menguruskan lagi after makan sbb anda punya metabolisma dah sedia tinggi. Untuk metabolisma yang rendah, VCO membantu untuk menaikkan metabolisma anda

7. Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni?
Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi.

8. Halal ke VCO ni?
VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.



Visit Our FB Page: